Το χρώμα στο αλουμίνιο!

Business Phone
Contact time

Δευ-Παρ: 8.00-18.00

Mail Us

Σουμπλιχρωμία (Απομίμηση Ξύλου)

Η σουμπλιχρωμία έχει περίπου δυο δεκαετίες χρόνο ύπαρξης στα δεδομένα του κλάδου μας και γεγονός είναι ότι έχει προσφέρει πολλά σε τομείς που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Είναι μια μέθοδος βαφής που με την εφαρμογή της συνδυάζει την αντοχή του μετάλλου με την ομορφιά τού ξύλου.

Η απομίμηση ξύλου με την μέθοδο του εξαχνισμού όπως αποκαλείται επιστημονικά, είναι ένας συνδυασμός Η/Β με δύο ακόμη στάδια ειδικής επεξεργασίας.

Από το 1999 που εγκαταστήσαμε την πρώτη μονάδα σουμπλιχρωμίας, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις στην εξέλιξη της συγκεκριμένης εφαρμογής, από  ανθρώπους της Ανάλκο, βελτιώνοντας σημεία που αρχικά είχαν θέματα.

Η συγκεκριμένη τεχνοτροπία έχει εφαρμοστεί σε πολλές περιοχές της χώρας μας που έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακοί οικισμοί και επιβάλλεται η χρήση των ξύλινων κουφωμάτων. Είναι τέτοια η ακρίβεια απομίμησης, που δύσκολα ξεχωρίζει κανείς ακόμα και δια της αφής αν είναι ξύλο ή αλουμίνιο.

Η Ανάλκο είναι από τις πρώτες εταιρείες που εγκατέστησαν στην χώρα μας την Σουμπλιχρωμία, έχοντας το δικό της αποκλειστικό σύστημα Woodinal, μέσω του οποίου έχει προσφέρει εξαιρετικές εφαρμογές σε μεγάλα έργα ανά την Ευρώπη.

Επίσης είμαστε από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που πιστοποιήσαμε αποχρώσεις ξύλου με το πιστοποιητικό Qualideco.

Μέθοδος του Εξαχνισμού - Εφαρμογή

  • Μετά την Η/Β τα προφίλ πάνε στο τμήμα Woodinal décor της Ανάλκο, όπου ντύνονται βέργα βέργα με ειδικό φιλμ πάνω στο οποίο υπάρχει το εκάστοτε decor ξύλου αποτυπωμένο με μελάνι σε στέρεη μορφή.
  • Ακολουθεί η αφαίρεση του αέρα με vacuum προκειμένου να ενσωματωθεί το φιλμ πάνω στην βέργα και στην συνέχεια το φορείο πάνω στο οποίο είναι τοποθετημένες οι βέργες μπαίνει στο φούρνο όπου υγροποιείται η μελάνι, ταυτόχρονα με το άνοιγμα των πόρων της πούδρας (υποστρώματος).
  • Ακολουθεί η διείσδυση της μελάνης μέσα στους πόρους της πούδρας σχηματίζοντας τα νερά του ξύλου.
  • Βγαίνοντας από τον φούρνο οι βέργες, αφαιρούμε τα υπολείμματα του φιλμ και είναι έτοιμες προς χρήση.
elEL